Värmland, een warm land….

Welkom in Värmland!

Värmland trekt met haar kleurige klederdracht, de roodgeschilderde huizen en geweldige landschappen zeker de aandacht. De vele meren, eindeloze bossen en prachtige vergezichten zijn in elk jaargetijde een lust voor het oog. Tussen de heuvelruggen door zoeken riviertjes zich een weg en verbreden zich hier en daar tot flinke meren. De grootste rivier, de Klarälven, slingert zich dwars door Värmland, om uit te monden in het Vänernmeer. De Klarälven, het dal en de blauwe bergen geven u adembenemende vergezichten.

De bossen tellen spannende paden, waar wandelaars of fietsers grote kans lopen de koning van het woud, de eland te ontmoeten. Een aanrader is om met een gids een safari te maken en tijdens zo’n tocht ziet u misschien wel elanden, kraanvogels, korhoenders, een wolf, een vos, een ree of een bever. Als u goed luistert, hoort u de stilte en beleeft u de rust…….

Om u een beeld te geven van de uiteenlopende mogelijkheden, die Värmland u biedt, hebben wij verschillende links voor u verzameld.

De omgeving biedt volop gelegenheid o.a. om te wandelen, fietsen, zwemmen en vissen in een van de vele meren, golfen, safari, vlotvaren en paardrijden. In de winter kunt u hier tevens ijsvissen,met de sneeuwscooter op pad, skiën en langlaufen en in de herfst heerlijke bosbessen en paddestoelen plukken. Kortom … Värmland is genieten in elk seizoen!

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie