Rabarber en meer…..

Rheum rhabarbarum oftewel Rabarber of op zijn Zweeds gezegd Rabarber.

Uiteraard staat er net als in de tuinen bij heel veel Zweedse huizen, ook bij Ons Huset een forse struik in de tuin.
Iedereen die op het juiste moment vakantie komt vieren in Ons Huset kan van deze rabarber genieten.
Maar ja, wat er van te maken?
Om niet teveel zelf te hoeven nadenken tijdens de vakantie, hier een paar ideeën! ( alleen nog wel zelf even maken 🙂 )
* rabarberjam
* rabarbercompote
* rabarbertaart
* rabarbermuffins
* ingelegde rabarber ( gezien op een Zweedse site!) Misschien ook eens te proberen?
* rabarberlimonade En daar ga ik zelf de volgende keer tijdens de vakantie mee aan de slag!!

Maar om u ook vooral niet te onthouden van de ingelegde rabarber, bij deze het recept.
( Ik hoor wel een keer wat u er van vindt!)
Recept voor een grote pot:
2 grote raberberstelen
1, 75 dl strooisuiker
2,5 dl water
een beetje zout
Eventueel is radijs toe te voegen.

Dan: de rabarber in 3 a 4 stukken snijden en over de lengte nog eens doorsnijden,
de stukken in een glazen pot doen.
Kook de andere ingrediënten.
Giet de vloeistof over de rabarber. Deksel op de pot af laten koelen en in de koelkast zetten.
Geniet de volgende dag er al van!

Picklad rabarber och rädisa
Recept-ID 723820
Buffe nr 05-2018
Utgivning 18 maj

De bijgevoegde foto is geleend van de ICA, een winkelketen in Zweden

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie